En mustig och god tomatsoppa med lax som serveras med krispig serranotopping.
Tomatsoppa med topping
Medel
Ingredienser
Tomatsoppa
1 burk krossade tomater
1 st gul lök
2 st morötter
4 st vitlöksklyftor
1,5 dl grönsaksfond
2 msk socker
2-3 msk hackad dill
1 msk paprikapulver
5 dl vatten
0,5 dl olivolja
200 g färsk lax
Topping
120 g Jamón Serrano
1 dl riven Parmigiano Reggiano
Gör så här
Börja med att hacka lök, vitlök och morötter för att därefter börja fräsa på dessa i en kastrull.
Häll ner paprika pulver, socker och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och låt det koka upp.
Tillsätt grönsaksfond, olivolja, salt och peppar. Låt det koka upp igen.
Nu kan du tillsätta vatten tills du fått rätt konsistens. Tillsätt slutligen grädden för att få den något krämigare.
Medan tomatsoppan nu ska puttra i 20-25 minuter, tills morötterna blivit mjuka börjar vi med toppingen.
Serranoskinkan får du knaprig genom att lägga den på en tallrik med hushållspapper både under och ovanpå. Det kan ta ca 5 minuter beroende på mikrovågsugnen, håll koll.
Krutongerna kan du skära i små kuber och fräsa på i smör och tzatziki krydda tills de fått färg.
Morötterna kan du skära till stänger och fräsa på i smör och krydda med salt och peppar.
Riv eller skär parmesanosten i något grövre bitar.
Fräs på laxen kort tills den fått färg på sidorna, den behöver inte vara helt färdig då den kommer bli klar av restvärmen från soppan.
Nu är det bara att lägga upp och njuta av all den goda toppingen tillsammans med den krämiga tomatsoppan.