Den perfekta sidorätten? Små, krispiga smashed potatoes som först kokas, sedan krossas och penslas med smält smör och vår fantastiska Café de Paris-krydda. Mustig kryddning som gör dessa potatisar till något alldeles extra.

Smashed potatoes
Enkel
Ingredienser
Smashed potatoes
800 g Mjölig potatis
150 g Smör
1 msk Café de Paris krydda
1 knippe Storbladig persilja
Havssalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt på ugnen på 225°.
Koka potatisen med skalet på i cirka 15-20 minuter i saltat vatten.
Smält smöret, blanda ner Café de Paris kryddan.
Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper, lägg ut potatisen och tryck till lite lätt med en matsked så att den krossas.
Pensla med smörblandningen.
Gratinera smashed potatoes i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter beror lite på ugn.
Finhacka bladpersiljan och strö över de nygratinerade smashed potatoes, avsluta med lite havssalt och svartpeppar.
Kopierat!