Spaghetti Puttanesca

Medel

Puttanesca är en italiensk pastarätt med en bas på tomater och härlig sälta från sardeller, oliver och kapris.

Ingredienser

Pasta Puttanesca

500 g Spaghetti

2 st Vitlöksklyftor

6 st Sardeller

3 msk Kapris

1 burk Körsbärstomater ca 450 gram (eller en förp. färska körsbärstomater)

2 dl Itrana oliver

1 knippe Bladpersilja, cirka 1/2 dl

Svartpeppar, efter tycke och smak

1 st Röd chiili (pepperoncino)

Olivolja till stekning

1 dl Parmigiano Reggiano

Gör så här

Koka upp pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka vitlöksklyftorna, sardellerna och chilin.

Fräs på finhackade vitlöken och chilin i en het panna med olivolja.

Tillsätt körsbärstomater och sardeller. Låt småputtra i cirka 15 minuter.

Blanda ner oliver och kapris och smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Häll av pastan, lägg direkt ner i pannan med tomatsåsen, tillsätt lite pastavatten, blanda ner finhackad persilja. Vänd om försiktigt.

Servera med riven Parmigiano Reggiano och eventuellt lite extra olivolja.

Kopierat!

Produkter i receptet