Smakrik, krämig potatisgratäng med knaperstekt kassler smaksatt med Tzatzikikrydda. Perfekt att göra i små gratängformar till både fest och vardag!
Potatisgratäng Tzatziki
Enkel
Ingredienser
Gratäng
250 g Rökt kassler
1/2 kg Potatis, fast
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
3 dl Grädde 40%
1 dl Parmigiano Reggiano, riven
3 tsk Tzatzikikrydda
Smör eller olja att steka i.
Salt och nymalen svartpeppar - smaka av efter tyck och smak.
Gör så här
Skär kassler i små bitar, knaperstek och lägg sedan på ett fat med papper för att torka lite.
Skala potatisen och skiva den. Skala löken och strimla samt finhacka vitlöken.
Fräs på lök och vitlök.
Blanda grädde och Tzatzikrydda. Tillsätt salt och peppar efter tycke och smak.
Ta fram små eller en stor ugnssäker form. Varva potatis, knaperstekt kassler och lök. Häll på grädde och toppa med lite Tzatzikikrydda.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och strö över osten, grädda tills att osten är gyllene. Känn med sticka, när potatisen är mjuk är gratängen klar.