Parisare med ägg för två

Enkel

Vår variant på Parisare – en klassiker skapad på köttfärs, rödbetor, kapris och ägg. Serveras med fördel på ett knaperstekt bröd.

Ingredienser

Parisare

250 g Nötfärs

4 st Ägg

1/2 dl Rödbetor, inlagda och finhackade

1 st Gul lök

2 msk Kapris i lag

1 knippe Basilika

1 st Surdegsbröd

Svartpeppar och salt, efter tycke och smak

1 förp Jamon Serrano

1 st Vitlöksklyfta

Smör eller olivolja till stekning

Gör så här

Blanda nötfärs tillsammans med 1 ägg, kapris och de hackade rödbetorna i en skål.

Fräs på köttfärsblandingen och strimlad lök i en het stekpanna med olivolja eller smör. Smaka av med salt och peppar.

Knäck ner äggen ovanpå köttfärsblandningen, toppa med Jamon Serrano. Låt tillagas på svag värme tills äggen är klara..

Skiva upp brödet, stek i smör eller olja. Vänd ofta och ta upp dem när de fått en krispig yta, dra med vitlöksklyftan över brödet.

Toppa de stekta brödskivorna med köttfärss och äggen. Dekorera med basilika - njut! Perfekt som lunch eller enklare middag.

Kopierat!

Produkter i receptet