Laxfilé i krämig gräddsås med smak av italienska örter och tomat. Enkel och snabblagad maträtt – perfekt både till vardag som fest.
Krämig lax
Enkel
Ingredienser
Krämig lax
500 g Laxfiléer
3 dl Vispgrädde
1 msk Bruschetta krydda
1 st Vitlöksklyfta
1 msk Fiskbuljong
1 msk Olivolja
Salt och nymalen vartpeppar, efter tycke och smak, lägg gärna ner några hela korn i såsen.
Gör så här
Hetta upp oljan i en stekpanna, salta och peppra laxdiléerna. Stek dem tills de får en fin stekyta. Lyft ut dem när de är klara och lägg på ett fat.
Tillsätt grädde, fiskfond och Bruschetta krydda, rör om och låt puttra på låg värme i cirka 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar och låt puttra i ett par minuter till.
Lägg mer laxfiléerna i såsen och låt puttra i ett par minuter.
Tips! För extra lyx fyll på med bladspenat och låt dem tillagas lätt och sjunka ner i såsen.
Servera laxen med tagliatelle.
Kopierat!