Cheesecake med citronsmak

Enkel

En frisk och ljuvligt krämig cheesecake där syrlig citron och silkeslen lemon curd möter det nötiga krispet från Marcona-mandlar. En perfekt balans mellan sött och syrligt – fräscht, elegant och oemotståndligt gott!

Ingredienser

Cheesecake

50 g smör

10 st digistivekex

1 st citron (saften)

2 dl florsocker

1 dl lemon curd

400 g färskost, naturell

2 st äggulor

2 dl vispgrädde

3 st gelatinblad

1 dl Marcona mandlar citron

Myntablad och färsk citron

Gör så här

Botten: Smält smöret, smula sönder digestivekexen i en skål och häll över smöret. Blanda ihop. Pressa ut bladningen i en rund form med avtagbar kant.

Finhacka Marcona mandlarna.

Cheesecake: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt dem ligga och dra i cirka 5-10 minuter. Vispa upp grädden så att den blir halhård. Blanda äggulor, färskost, florsocker och lemoncurd till en len smet.

Pressa ut all saft ur citronen, häll ner i en kastrull. Krama ut vattnet ur gelatinbladen, lägg ner dem i kastrullen. Värm upp på medelvärme och rör om tills gelatinbladen är smälta.

Häll ner allt i cheescakeblandningen och vänd ner den vispade grädden till en jämn smet.

Häll ner smeten i formen. Täck med plastfolie, låt stå i frysen i minst 2 timmar.

Ta ut formen minst 15 minuter innan servering. Smält lite lemon cur och ringla över kakan, dekorera med mynta och färska skivor av citron.

Kopierat!

Produkter i receptet