En frisk och ljuvligt krämig cheesecake där syrlig citron och silkeslen lemon curd möter det nötiga krispet från Marcona-mandlar. En perfekt balans mellan sött och syrligt – fräscht, elegant och oemotståndligt gott!

Cheesecake med citronsmak
Enkel
Ingredienser
Cheesecake
50 g smör
10 st digistivekex
1 st citron (saften)
2 dl florsocker
1 dl lemon curd
400 g färskost, naturell
2 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
1 dl Marcona mandlar citron
Myntablad och färsk citron
Gör så här
Botten: Smält smöret, smula sönder digestivekexen i en skål och häll över smöret. Blanda ihop. Pressa ut bladningen i en rund form med avtagbar kant.
Finhacka Marcona mandlarna.
Cheesecake: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt dem ligga och dra i cirka 5-10 minuter. Vispa upp grädden så att den blir halhård. Blanda äggulor, färskost, florsocker och lemoncurd till en len smet.
Pressa ut all saft ur citronen, häll ner i en kastrull. Krama ut vattnet ur gelatinbladen, lägg ner dem i kastrullen. Värm upp på medelvärme och rör om tills gelatinbladen är smälta.
Häll ner allt i cheescakeblandningen och vänd ner den vispade grädden till en jämn smet.
Häll ner smeten i formen. Täck med plastfolie, låt stå i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut formen minst 15 minuter innan servering. Smält lite lemon cur och ringla över kakan, dekorera med mynta och färska skivor av citron.