Spröda breadsticks med vitlök, örter och Catarina König's ost Saluhall Reserva. Perfekt som tilltugg, mingelmat eller till fredagsmyset.
Breadsticks
Enkel
Ingredienser
Breadsticks
1 förp Smördeg, färsk
100 g Saluhall Reserva
1 st Ägg
25 g Smör
1 knippe Färska örter, persilja
1 st Vitlöksklyfta
Havssalt och peppar
Pepperballssås
1 burk Pepperballs
Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C.
Kavla ut smördegen.
Smält smöret, pressa i vitlöksklyftan, finhacka persilja och rör om. Låt svalna lite, pensla sedan smördegen.
Riv Saluhall Reserva fint och strö över smördegen.
Sprinkla lite salt över och vänd över halva smördegen. Skär i stänger, snurra vardera remsa i motsatt riktning. Lägg på bakplåtspapper på plåt.
Vispa ägget och pensla alla dina remsor. Grädda i ugnen i cirka 8 minuter eller tills stängerna blivit gyllenbruna.
Pepperballs sås: Ta ut sötpepparfrukterna, lägg i skål, blanda med mixerstav. För en mildare sås, blanda i creme fraiche. Tips! Oljan kan du spara till dressing, rotfrukter i ugn m.m.